Monday, 17 October 2011

Short Trip to Cherating Pt 3

Selepas kami penat berjimba jimba
Balik ke Resort untuk merehatkan diri & solat
Ops lupa
Jarak dari resort ke beach tu lebih kurang 10minit jalan kaki
Resort ni bukanlah terletak betul2 tepi ombak
di tepi laut tapi bukan tepi ombak

Lepas menunaikan solat jamak takdim maghrib isya'
kami bersiap-siap untuk dinner di Tanjung Lumpur
my friend cakap sedap & ak dah promised with my bestie nk jumpa kat situ
kami gerak around 8pm tapi sampai sana punye la lama
memang jauh dari cherating nih
all the way to TL nih, banyak betul kedai seafood tepi2 jalan
kami sampai kol 9 lebih kot
ye la nih 1st time kami ke kuantan+malam+gps
memang tak daya nak pecut

Sampai kat TL je, my bestie lead to her regular restaurant
we all follow jek
kedainya xjauh pun dari memula entry TL tuh
antara deretan kedai terawal

Aku tak adalah reti nak pilih-pilih lauk apa
Lets my bestie decide but unluckyly la
Aku tak berapa suka masakannya
Sebab Aku penah try lagi best dari ni
The price was ok. RM 100/4 orang makan
lauk kami ambil pun tak banyak
so it was so-so only
i rather tak suggest kedai nih

 main course tak ada lagi tapi kedai ni yang beralas merah

oh..my bestie, Dr izati kat center tu

aku balik dengan perut terisi tapi tak kenyang

The next morning, we all sempat lagi mandi beach 1 round
then around kol 11 gerak pulang ke KL
So, berjaya merealisasikan impian short trip to Cherating
InsyaAllah boleh datang lagi

No comments:

Post a Comment