Thursday, 15 May 2014

Pre-update trip 2014

Assalamualaikum & Hi..

Sebab nak update untuk full entry might be a slightly delay, so aku buat pre-update dulu la. Just reminder to myself juga.

1st trip of the year 2014: Jogjakarta, Indonesia


Kami pergi ke sana pada 12 - 15 Mac 2014. Selama 4 hari 3 malam kat sana, 2 hari kami free & easy tanpa supir & 2 hari lagi kami full tour dengan supir.

2nd trip: Bako National Park, Kuching. 


Ini sebenarnya work trip. Nak cakap business trip kan, aku tak buat business pula. Hihi. Aku memang excited bila dapat datang ke Bako National Park (BNP) ni. Kenapalah selama hampir 3 tahun aku dok kat Kuching ni, aku tak pernah planning nak datang ke sini. Padahal, hanya setengah jam sahaja nak ke jeti Bako ni dari rumah aku. Memang sangat natural BNP ni. Aku datang 2 hari 1 malam je & memang tak cukup untuk cover keseluruhan BNP ni sebab tempatnya sangat besar.

3rd trip of 2014: Bangkok, Thailand


Kekdahnya kami kali ni tak berjalan ke tempat-tempat historical or natural or anything ended with 'al' untuk ke Bangkok. Heh! Jadi aku tepek gambar kat Madam Tussauds Bangkok sebagai kenangan. Aku baru je balik dari Bangkok semalam. Kami pergi 11 - 14 May 2014. Kalau setakat pergi Bangkok selama 4 hari nak cover semua, memang tak cukup. Jadi kali ni kami memang planning untuk shopping je dulu. Repeat holiday ke Bangkok is a must. Bangkok is one of the most place aku nak pergi. Memang nak sangat-sangat pergi & alhamdulillah, dimakbulkan dapat berjalan ke Bangkok. Walaupun keadaan di Bangkok tak berapa bagus mengikut news, tapi bila sampai, semua sangat ok. Tenang.

Hopefully, aku dapat update everything with details nanti. Tunggu yeh!